ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΣΙΔΕΡΗ

Πειραιάς, 1969

Ο Γιώργος Σιδέρης, ο γνωστός και ως "Φόντακας" του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Εθνικής Ελλάδος, ασχολείτο και με Ασφάλειες. Τα γραφεία βρίσκονταν επί της οδού Ιακ. Δραγάτση 3, στο κέντρο της πόλης, πλησίον του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς, ενώ εξαψήφιος ήταν ακόμη ο αριθμός τηλεφώνου. Όλως τυχαίως, το 1969 - έτος της κάτωθι διαφημιστικής καταχώρησης - ο Γιώργος Σιδέρης, ακόμη σε ενεργή δράση στο ποδόσφαιρο, είχε καταταγεί 17ος στο δημοψήφισμα για τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης (σσ. πρώτος είχε ψηφιστεί ο Γερμανός Franz Beckenbauer) ενώ είχε πάρει το "αργυρό" παπούτσι αφού με 35 γκολ είχε αναδείχθηκε δεύτερος (2ος) σκόρερ όλων των ευρωπαϊκών εθνικών πρωταθλημάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στις μέρες μας υφίσταται ακόμη εν λειτουργία η εταιρία ΑΕΓΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ Γ. ΣΙΔΕΡΗΣ Α.Ε. Ασφαλιστική, η οποία ιδρύθηκε από τον ίδιο τον πρώην ποδοσφαιρική Γιώργο Σιδέρη το 1978, παραμένοντας έως σήμερα μία από τις οικονομικά σταθερότερες εταιρείες της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς (με έδρα στην Αθήνα, οδός Λέκκα 3-5). 


Για την ιστορία, ο Γιώργος Σιδέρης, γεννημένος στη συνοικία του Αη Γιάννη του Ρέντη στις 4 Απριλίου του 1938, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της γειτονιάς του (Απόλλων Ρέντη) για να μεταπηδήσει στον "γειτονικό" Ατρόμητο Πειραιώς με έδρα στα Καμίνια, από όπου, το 1959, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς με τον οποίο αναδείχθηκε μέχρι το 1970 κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας με πάνω από 220 γκολ. 

Το 1970, κατόπιν ρήξεως με τη διοίκηση του ΟΣΦΠ, ο Σιδέρης πήρε μεταγραφή στην βελγική Royal Antwerp F.C., για να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι και στον Ολυμπιακό για δυο μόλις εμφανίσεις το έτος 1972, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την αξιοσημείωτη καριέρα του. 

Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός πως στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ο ίδιος είχε φορέσει τη φανέλα της ιταλικής Lanerossi Vicenza (νυν L.R. Vicenza Virtus) για κάποιες φιλικές αναμετρήσεις, ενώ ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχαν τότε εκδηλώσει ομάδες όπως η Inter Μιλάνου, η Fiorentina αλλά και η Ατλέτικο Μαδρίτης (Atletico Madrid), σε εποχές που οι μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό ήταν ελάχιστες και πολύ δύσκολα πραγματοποιήσιμες. 

Σημαντική Σημείωση:
  • Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
  • Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο. 
  • Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring

Σχόλια