Οι "βουτιές" θανάτου IX αυτοκινήτων στη θάλασσα της Φρεαττύδας αποτέλεσαν συχνό φαινόμενο μετά την ολοκλήρωση των λιμενικών έργων για τη δημιουργία της μαρίνας ελλιμενισμού των σκαφών και του λιμενοβραχίονα από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1960 κι ύστερα. Με αφορμή τον τραγικό θάνατο έξι ατόμων που επέβαιναν σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο το βράδυ της 29ης Μαρτίου του 1967, ο Τύπος εκείνων των καιρών χαρακτήριζε το άκρο του μώλου της Φρεαττύδας ως πραγματική "παγίδα", τονίζοντας πως κατά καιρούς αρκετά αυτοκίνητα είχαν καταλήξει στη θάλασσα.
Το μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο Ford Anglia το οποίο οδήγησε σε φρικτό θάνατο έξι ανθρώπους, ξεκληρίζοντας δυο οικογένειες, κατευθυνόταν προς την πλατεία Πορφύρα της Φρεαττύδος όταν από άγνωστο λόγο (αδεξιότητα οδηγού ή βλάβη) προσέκρουσε σε μια δέστρα επί του λιμενοβραχίονα προτού καταλήξει στη θάλασσα. Παρά την κινητοποίηση δυο ναυτών του λιμενικού φυλακίου της Φρεαττύδος οι οποίοι βούτηξαν στη θάλασσα για να προσφέρουν βοήθεια, στάθηκε αδύνατον να απεγκλωβιστούν οι επιβαίνοντες στο ΙΧ, κυρίως λόγω του μεγάλου βάθους στο οποίο είχε πέσει το αυτοκίνητο (σσ. περί τα 10 μέτρα) ενώ οι πόρτες του οχήματος ήσαν κλειστές / ασφαλισμένες.
Μετά το τέλος της ανακρίσεως και της εμπειρογνωμοσύνης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς, ο σχετικός φάκελος του πολύνεκρου συμβάντος έκλεισε με τον πρωτότυπο χαρακτηρισμό "τροχαίον ατύχημα εις τον βυθόν".
Σημαντική Σημείωση:
Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
- Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.
- Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου