Τα Γενικά Φροντιστήρια Π.Ε. Παπατζανάκη ξεκίνησαν να λειτουργούν στον προπολεμικό Πειραιά των μέσων της δεκαετίας του 1930.
Μετά το καταστρεπτικό πέρασμα του Πολέμου και της Κατοχής, τα φροντιστήρια Π. Παπατζανάκη στην οδό Πραξιτέλους 116 καταγράφονταν στον κατάλογο των λιγοστών εν Πειραιεί φροντιστηρίων / σχολών που εμφανιζόταν στον Οδηγό της Ελλάδος Ιγγλέση του 1947-1948, μαζί με τα φροντιστήρια του Κωνσταντίνου Καλοπίση στην οδό Σκουζέ 30α, του Αθ. Παπανικολάου στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 13 και του Αθ. Πασχάλη επί της οδού Καραϊσκου 121 στην πλατεία Τσόρτσιλ (Κοραή).
Ενδεικτικές διαφημιστικές καταχωρήσεις των Φροντιστηρίων Π. Παπατζανάκη στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Πραξιτέλους 116α, από το έτος 1955. Τα Φροντιστήρια Παπατζανάκη εκείνη την εποχή αναλάμβαναν την προετοιμασία υποψηφίων για την Παιδαγωγική Ακαδημία, για την Ανωτάτη Εμπορική, για την Νομική Σχολή, για την Σχολή Φιλολογίας, για τις λοιπές Ανώτατες Σχολές καθώς επίσης και για την Σχολή Εμποροπλοιάρχων.
Έτερη διαφημιστική καταχώρηση των Φροντιστηρίων Π.Ε. Παπατζανάκη, μέσα από τις σελίδες του Τύπου του έτους 1956, στην οποία συν τοις άλλοις αναφέρεται πως κατά "τα έτη 1954 και 1955 επέτυχον 321 μαθηταί" εκ των οποίων "33 αριστεύσαντες".
Αρχειακό τεκμήριο από το έτος 1961, με τα εν Πειραιεί Φροντιστήρια Π. Παπατζανάκη, να προσφέρουν νέα τμήματα για τον Διαγωνισμό πρόσληψης υπαλλήλων της Εθνικής Τραπέζης:
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, το Φροντιστήριον "Παπατζανάκης" λειτουργούσε στο νεοκλασικό κτίριο που υφίστατο στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 35 (νυν Ηρώων Πολυτεχνείου) με την οδό Τσαμαδού, υπό τη διεύθυνση του Νικολάου Θ. Ραγιά, προσφέροντας τμήματα Νομικής, Φιλολογίας, Παντείου, Οικονομικού, Παιδαγωγικής Ακαδημίας και Γυμναστικής Ακαδημίας.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το προαναφερθέν κτίριο στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 35 (νυν Ηρώων Πολυτεχνείου) με την οδό Τσαμαδού κατεδαφίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 για την ανέγερση του πολυκαταστήματος των Αδελφών Λαμπρόπουλου, ενώ την ίδια εποχή ο προαναφερθείς Νικόλαoς Ραγιάς καταγραφόταν πλέον με δικό του φροντιστήριο στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας (νυν Γρηγορίου Λαμπράκη) 85 και Ολυμπίας 1 (έναντι πλατείας Δεληγιάννη).
Σημαντική Σημείωση:
Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
- Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.
- Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου