Το επώνυμο "Μπούσουλας" αποτέλεσε για σχεδόν έναν αιώνα σημείο αναφοράς κυρίως για τους κυνηγούς, αλλά και του κατόχους όπλων εν γένει, των Αθηνών και του Πειραιώς. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι αδελφοί Μπούσουλα διατηρούσαν οπλοπωλεία τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, το οπλοπωλείο των αδελφών Μπούσουλα στην Αθήνα βρισκόταν επί της οδού Αιόλου 14, ενώ το αντίστοιχο εν Πειραιεί οπλοπωλείο λειτουργούσε επί της οδού Ναυαρίνου 7, όπως αποδεικνύεται από σχετική πρωτογενή έρευνα σε Οδηγούς της πόλεως.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, το εν Πειραιεί οπλοπωλείο του Ιωάννη Γ. Μπούσουλα, το οποίο διέθετε πλούσια συλλογή όπλων κυνηγιού, πολέμου και περιστρόφων καθώς και μεγάλη παρακαταθήκη φυσιγγίων, πυρίτιδας, καλύκων και πολλών άλλων σχετικών εξαρτημάτων, καταγραφόταν πλέον στον αριθμό "7" της οδού Νικήτα σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από ανάγνωση σχετικού Οδηγού του Πειραιώς. Ειρήσθω εν παρόδω, την ίδια εποχή, βάσει της τότε αρίθμησης, στη συμβολή της οδού Νικήτα 7 με την οδό Μακράς Στοάς, υψωνόταν το Μέγαρο Σφαέλλου.
Προ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα οπλοπωλεία Μπούσουλα τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά, αναφέρονταν σε αρκετές ειδήσεις ανθρωποκτονιών ή και αυτοχειριών, καθώς από το ρεπορτάζ του Τύπου συχνά προέκυπτε πως τα περίστροφα που είχαν χρησιμοποιήσει οι θύτες των εγκλημάτων ήσαν αγορασμένα στου Μπούσουλα.
Μετά τον Πόλεμο, δεν υφίσταται κάποια καταγραφή δραστηριότητας της επιχείρησης Μπούσουλα στον Πειραιά. Πλην όμως στην Αθήνα, το οπλοπωλείο του Μπούσουλα παρέμεινε ένα από τα πλέον γνωστά και ποιοτικά καταστήματα πώλησης κυνηγετικών ειδών μέχρι και την δεκαετία του '90, οπότε και έκλεισε οριστικά.
Σημαντική Σημείωση:
Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
- Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.
- Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου