Στον Πειραιά των μέσων της δεκαετίας του 1920, κουραμπιέδες, τσουρέκια, βασιλόπητες, μελομακάρουνα με σισαμέλαιο μόνον εις το Ζαχαροπλαστείον "Κρόνιον" του Ιωάννου Κορωναίου, στην οδό Τσαμαδού 34, έναντι του Μεγάρου των αδελφών Ζερβού.
Κοσμοχαλασιά στο "Κρόνιον" του Ι. Κορωναίου για γλυκίσματα, τούρτες, φοντάν, γαλακτομπούρεκα, τσουρέκια, κουραμπιέδες και λοιπά, το οποίο μάλιστα διέθετε "τεχνίτη Βιεννέζο"!
Το ζαχαροπλαστείο "Κρόνιον" του Ι. Κορωναίου επί της οδού Τσαμαδού 34, το οποίο καταγράφεται σε σχετικούς Οδηγούς του Πειραιώς της δεκαετίας του 1920, σύμφωνα με στοιχεία πρωτογενούς έρευνας και προσωπικών εκτιμήσεων αποτελεί μετεξέλιξη του προγενέστερου ζαχαροπλαστείου του Θ. Μακρόπουλου που λειτουργούσε στο ίδιο σημείο (Τσαμαδού 34) στις αρχές της δεκαετίας του 1910.
Σημαντική Σημείωση:
Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
- Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο.
- Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου