Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τα ξημερώματα της 2ας Ιανουαρίου του έτους 1921, μεγάλη πυρκαγιά έπληξε την Κεντρική Δημοτική Αγορά του Πειραιώς με αποτέλεσμα αρκετά καταστήματα να αποτεφρωθούν.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες του πειραϊκού Τύπου εκείνης της εποχής, το ατυχές συμβάν ξεκίνησε από τα καταστήματα της εξωτερικής όψης της Κεντρικής Αγοράς και πιο συγκεκριμένα από το μικρό κουρείο του Δ. Μπακόπουλου, στη συμβολή της ακτής Ποσειδώνος με την οδό Ιπποκράτους, από όπου η φωτιά επεκτάθηκε αρχικά στο παντοπωλείο του Τσιρακόπουλου και εν συνεχεία σε άλλα γειτονικά μαγαζιά. 


Οι προσπάθειες των πυροσβεστών καθώς και η ύπαρξη νηνεμίας συνετέλεσαν στο να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά σε γειτονικά οικοδομικά τετράγωνα και να μετριαστούν οι ζημίες. 


Αναλυτικά τα καταστήματα της Κεντρικής Αγοράς του Πειραιώς τα οποία αποτεφρώθηκαν ή/και έπαθαν σοβαρές ζημιές


Οι ζημιές των αποτεφρωθέντων κτιρίων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανέρχονταν σε 300.000 δραχμές. Ο Δήμος Πειραιώς είχε ασφαλίσει τα κτίρια στην Ασφαλιστική Εταιρία "Εθνική" έναντι 150.000 δραχμών και στην Ασφαλιστική Εταιρία "Τιτάν" έναντι 50 χιλιάδων δραχμών ενώ ορισμένοι επαγγελματίες, όπως λ.χ. ο χαρτοπώλης Κοπελιάρης είχαν φροντίσει να ασφαλίσουν ξεχωριστά τα καταστήματά τους. 


Διαβάστε σχετικά θέματα:



Σημαντική Σημείωση:

Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
  • Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο. 
  • Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring

Σχόλια