ROSE POUPÉE

Η ιστορία του πλέον γνωστού και ιστορικού ... "παιχνιδάδικου" του Πειραιά - το  οποίο επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας - ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 με την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου καταστήματος παιχνιδιών του Νικολάου Σακιώτη. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η τότε ετερόρρυθμη εταιρία των Σακιώτη και Τριάρχου είχε καταφέρει να δημιουργήσει στο κέντρο του Πειραιώς, επί της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου Α' 5, ένα κατάστημα απαράμιλλο, το οποίο είχε μόλις ανακαινιστεί ριζικά. 


Στους τρεις ορόφους του Rose Poupée, το οποίο αυτοχαρακτηριζόταν ως "Κέντρον Εξυπηρετήσεως Λιλιπούτειων Πελατών", κάθε ενδιαφερόμενος, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούσε να θαυμάσει και να ψωνίσει παιχνίδια αλλά και αθλητικά είδη


Εκείνα τα χρόνια, αναρίθμητα παιδιά μικρής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας "ξεροστάλιαζαν" με τις ώρες μπροστά στις καλαίσθητες βιτρίνες του Rose Poupée κοιτώντας κούκλες και ζωάκια των ελληνικών εταιριών (Κεχαγιάς, Ελ Γκρέκο), μεταλλικά παιχνίδια, ηλεκτρικά τρενάκια και αυτοκινητοδρόμους της γερμανικής εταιρίας Märklin, κουρδιστά παιχνίδια αλλά και παιχνίδια με μπαταρίες προερχόμενα από την Ιαπωνία και τη Γερμανία, σχολικά μικροσκόπια, συναρμολογούμενα των γνωστών εταιριών Airfix και Revell, επιτραπέζια παιχνίδια (ντόμινο, τάβλι, σκάκι κ.ο.κ.), αθλητικά είδη (μπάλες, είδη πατινάζ, ρακέτες τένις, πινγκ πονγκ αλλά και θαλάσσης), τα πρωτοποριακά για την εποχή τους και εξαιρετικά δημοφιλή View Master, είδη θαλάσσης (μάσκες, ψαροντούφεκα ελληνικά και ιταλικά), αντικείμενα λαϊκής τέχνης, ιταλικά καροτσάκια για μωρά αλλά και τα αντίστοιχα ελληνικά της εταιρίας E.B.Π.Α. (Ελληνική Βιομηχανία Παιδικών Αμαξιδίων) κ.α.


Για την ιστορία, στις μέρες μας (21ος αιώνας), το κατάστημα παιχνιδιών Rose Poupée έχει μεταφερθεί πλέον στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη (Σακιώτης Μ. και Α. ΟΕ) συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του στο χρόνο. 

Σημαντική Σημείωση:

Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
  • Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο. 
  • Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring

Σχόλια