ΣΟΚΟΛΑΤΑ "ΤΟΜΠΛΕΡ"

Στον Πειραιά των αρχών της δεκαετίας του 1920, η σοκολάτα "Τόμπλερ", κατασκευασμένη από γνήσιο Ελβετικό γάλα των Άλπεων, επωλείτο λιανικώς "εις όλα τα Κεντρικά Καταστήματα", ενώ για χονδρική πώληση οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της εταιρίας στην οδό Μπουμπουλίνας 24 (ή με τα αντίστοιχα εν Αθήναις γραφεία στην οδό Ιπποκράτους 28). 



Για την ιστορία, η ελβετική σοκολάτα Tobler δημιουργήθηκε όταν στα 1899 ο Johann Jakob Tobler μετέτρεψε το ζαχαροπλαστείο που διατηρούσε στη Βέρνη σε εργαστήριο παραγωγής σοκολάτας, υπό την επωνυμία "Fabrique de Chocolat Berne, Tobler & Cie". Ένα χρόνο αργότερα (1900), η εν λόγω εταιρία πέρασε στα χέρια του υιού του, του Theodor Tobler (24.01.1876 – 04.05.1941) ο οποίος στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 20ου αιώνα, με την συνδρομή του ξαδέρφου του, του Emil Baumann, δημιούργησε τη συνταγή της δημοφιλούς σοκολάτας γάλακτος Toblerone, με το χαρακτηριστικό σχήμα και την ξεχωριστή συσκευασία.



Σημαντική Σημείωση:

Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
  • Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο. 
  • Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring

Σχόλια