ΣΧΟΛΗ ΕΥΘ. Γ. ΠΑΣΧΑΛΗ [ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ]

Η σχολή του Ευθ. Γ. Πασχάλη (με έτος ιδρύσεως το 1947) υπήρξε ένα από τα αρκετά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που λειτούργησαν στον ευρύτερο Πειραιά μετά τον Πόλεμο. Πιο συγκεκριμένα, η "Σύγχρονος Αγωγή" του Ε.Γ. Πασχάλη διέθετε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο με έδρα στο κάτωθι εικονιζόμενο κτίριο επί της οδού Δημητρίου Φαληρέως στον αριθμό "44"στο νέο Φάληρο


Η Σχολή Πασχάλη, η οποία εφάρμοζε το μοντεσσοριανό σύστημα εκπαίδευσης, διέθετε ιδιόκτητα λεωφορεία για την μεταφορά των μαθητών (σσ. τα οποία εικονίζονται στην ως άνω ασπρόμαυρη φωτογραφία). Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, εκτός από το νηπιαγωγείο / δημοτικό στο νέο Φάληρο, λειτουργούσε ημερήσιο δημοτικό και νυχτερινό γυμνάσιο στη διασταύρωση της οδού Αιτωλικού και Θεσσαλονίκης στη συνοικία της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά.


Ενδεικτικές διαφημιστικές καταχωρήσεις των εκπαιδευτηρίων του Ευθ. Γεωργ. Πασχάλη "Η Σύγχρονος Αγωγή" από τα τέλη της δεκαετίας του 1960:




Ιστορικό τεκμήριο από τον Τύπο του έτους 1969 με αναφορά στις ετήσιες γυμναστικές επιδείξεις του ιδιωτικού σχολείου του Γ. Πασχάλη. 


Αντί επιλόγου αξίζει να αναφέρουμε πως τα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Πασχάλη συνεχίζουν την ιστορική τους πορεία στο χρόνο έχοντας πλέον μεταφέρει τις δραστηριότητές τους (Βρεφικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο) όπως και τις εγκαταστάσεις τους εκτός Πειραιώς, στις περιοχές του Αλίμου και της Αργυρούπολης, υπό τη διεύθυνση του Αντωνίου Γ. Πασχάλη (Αντώνιος Πασχάλης Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και Σια Ομόρρυθμη Εταιρία).

Διαβάστε σχετικά:


Σημαντική Σημείωση:
  • Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
  • Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο. 
  • Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring

Σχόλια