ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΓΛΥΚΩΝ "Η ΩΡΑΙΑ ΧΙΟΣ" Γ. ΚΟΥΦΟΠΑΝΤΕΛΗ

Χρονιάρες μέρες, οι Πειραιείς μπορούσαν να προμηθευτούν εκλεκτά γλυκά του κουταλιού, εξαιρετικούς κουραμπιέδες αμυγδάλου και λουκούμια ραχάτ από το εργοστάσιο / βιοτεχνία γλυκών "Η Ωραία Χίος" του Γεωργίου Α. Κουφοπαντελή, που βρισκόταν επί της οδού Νοταρά 61-63. 



Για την ιστορία, τα προαναφερθέντα δημοφιλή στην Τουρκία και στην Μέση Ανατολή λουκούμια τύπου ραχάτ, κυρίως γνωστά με τις ονομασίες turkish delight, lokum ή rahat lokum, είναι εκείνες οι μικρές γλυκές μπουκιές ζαχαρωτών, που συχνά περιλαμβάνουν και ξηρούς καρπούς, ποτισμένες με ανθόνερο, ροδόσταμο, μαστίχα, περγαμόντο, πορτοκάλι ή λεμόνι και πασπαλισμένες με μπόλικη ζάχαρη άχνη, οι οποίες σερβίρονται ως συνοδευτικά του καφέ ή του τσαγιού. 


Ενδεικτική μεταλλική συλλεκτική συσκευασία Μαστίχας από την εν Πειραιεί βιοτεχνίας γλυκών "Η Ωραία Χίος" του Γ.Α. Κουφοπαντελή:


Σημαντική Σημείωση:
  • Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
  • Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο. 
  • Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring

Σχόλια