ΕΜΠΟΡΟΡΡΑΠΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Μ.Γ. ΜΗΤΣΑΚΟΥ

Ο εμπορορραπτικός οίκος του Μιχ. Γ. Μητσάκου, διπλωματούχου της Εθνικής Ακαδημίας Παρισίων, καταγραφόταν στον πρώτο όροφο του επιβλητικού Μεγάρου των αδελφών Ζερβού, στην οδό Τσαμαδού 22, στον Πειραιά του Μεσοπολέμου. 


Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, η κάτωθι διαφημιστική καταχώρηση συμπεριλαμβανόταν στις σελίδες του Μέγα Οδηγού του Πειραιώς του 1929-1930. 


Ενδεικτική προπολεμική διαφημιστική καταχώρηση, μέσα από τις σελίδες του πειραϊκού Τύπου του έτους 1935, του Μέγα Εμπορορραπτικού Οίκου του Μιχ. Μητσάκου, με έδρα πάντοτε στο Μέγαρον Ζερβού.


Ως γνωστόν, το Μέγαρο των αδελφών Ζερβού επλήγη κατά τη διάρκεια του συμμαχικού βομβαρδισμού της 11ης Ιανουαρίου του 1944, με τους άνω ορόφους να καταστρέφονται ολοσχερώς από τις βόμβες που έπληξαν ανεπανόρθωτα την περιοχή καθώς και τον γειτονικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Μεταπολεμικά και μέχρι τις μέρες μας, από το πάλαι ποτέ πολυόροφο Μέγαρο Ζερβού έχει απομείνει μονάχα το ισόγειο τμήμα το οποίο εκτείνεται επί των οδών Φίλωνος, Τσαμαδού και Νοταρά, διαμορφωμένος σε εμπορικά καταστήματα, καθώς και ο πρώτος όροφος (ανενεργός). Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός πως ο Μιχ. Μητσάκος καταγραφόταν σε μεταπολεμικό Οδηγό του Πειραιώς των τελών της δεκαετίας του 1940 να διατηρεί εμπορορραφείο επί της οδού Τσαμαδού 37 (τηλ. 43690).

Διαβάστε σχετικά θέματα:


Σημαντική Σημείωση:

Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
  • Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο. 
  • Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring

Σχόλια