ΤΑΒΕΡΝΑ "Ο ΜΗΤΣΟΣ" [ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ]

Η ταβέρνα "Ο Μήτσος" επί της πλατείας του Πασαλιμανιού (πλατεία Κανάρη) υπήρξε μεταπολεμικά και για τουλάχιστον δυο δεκαετίες γνωστό σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους Πειραιείς και όχι μόνον, ευρισκόμενη σε ένα κομβικό και λαοφιλές σημείο της πόλεως. 


Ενδεικτικές διαφημιστικές καταχωρήσεις της πασαλιμανιώτικης ταβέρνας "Ο Μήτσος" του Δ. Κοσμαδόπουλου μέσα από τις σελίδες του πειραϊκού Τύπου του έτους 1945. Η "δροσόλουστη" ταβέρνα "Ο Μήτσος" προσέφερε εκλεκτή κουζίνα με τα πιο αγνά υλικά, μεζέδες της ώρας, ρετσίνα Μεσογείων και ζύθο σε ποτήρι, σε οικονομικές τιμές, μετά ζωντανής μουσικής και δίχως επιβάρυνση ορχήστρας!



Από την ίδια χρονιά (1945), η ταβέρνα "Ο Μήτσος", στον αριθμό "117" της οδού Βασιλίσσης Σοφίας (νυν Γρηγορίου Λαμπράκη) στο Πασσαλιμάνι, λειτουργούσε και κατά την χειμερινή περίοδο με όλες τις ανέσεις για την πειραϊκή αλλά και την αθηναϊκή πελατεία της.


Ευχετήρια δημοσίευση της ταβέρνας "Μήτσος" του Δ. Κοσμαδόπουλου προς την πολυπληθή πελατεία της για το νέο έτος 1946!


Έτερη ενδεικτική διαφημιστική καταχώρηση της ταβέρνας "Ο Μήτσος", μέσα από τις σελίδες του πειραϊκού Τύπου του έτους 1947:


Ειρήσθω εν παρόδω, την ίδια χρονιά (1947), σε σχετικό Οδηγό της Ελλάδος, η ταβέρνα του Δ. Κοσμαδόπουλου καταγραφόταν στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι.

"Που μπορεί να φάη κανείς καλά και φθηνά; Μόνο στου Μήτσου!", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ρεκλάμα του έτους 1948:


Το κτίριο όπου στεγάστηκε για πάνω από δυο δεκαετίες η ταβέρνα "Ο Μήτσος" κατεδαφίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60.

Σημαντική Σημείωση:
  • Πρωτότυπο Υλικό - Πρωτότυπη Έρευνα
  • Απαγορεύεται η αντιγραφή ή/και αναδημοσίευση κειμένου και εικόνας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο. 
  • Επιτρέπεται η κοινοποίηση του συνδέσμου. Sharing is caring

Σχόλια